Over OVJ

Jongerenwerk ‘nieuwe stijl’

Introductie

De Stichting Ondernemers voor Jongeren (OvJ) is een zelfstandige coöperatieve stichting. Wij werken volgens het principe van netwerkstrategisch organiseren. Dit netwerk – met zowel jongeren, ondernemers, samenwerkingspartners en vrijwilligers – geeft invulling aan het motto van de Stichting: ‘ondernemend bouwen aan de samenleving’.

Via OvJ is het voor iedereen mogelijk om op een unieke wijze  maatschappelijk (sociaal) betrokken te zijn. Door samen te klussen, activiteiten te organiseren en projecten uit te voeren kom je steeds met nieuwe mensen in contact en leer je sociale en praktische vaardigheden.

Dienstverlening

De dienstverlening die OvJ biedt is het best te omschrijven als het gevraagd en ongevraagd versterken van het vermogen van jongeren om vraagstukken in hun leven aan te kunnen. OvJ ondersteunt – via dit eerder genoemde netwerk – jongeren en biedt hiermee op een eigenzinnige en laagdrempelige manier jongerenwerk. Dit jongerenwerk is onder te verdelen in locatiegebonden jongerenwerk en individuele begeleiding.

Locatiegeboden jongerenwerk
Het netwerk van OvJ omvat vrijwilligers met verschillende achtergronden. Voor jongeren zijn Kees de Bree en Mohand El Khoulati het eerste aanspreekpunt. Zij hebben geruime ervaring met jongerenwerk en kunnen een vraag altijd oppakken in samenwerking met professionals en andere vrijwilligers.

Onze dienstverlening bieden wij aan vanuit de Populierenlaan 2A, waar wij een groot deel van onze activiteiten uitvoeren. Jongeren leren bij OvJ samenwerken, leren basisvaardigheden (zoals koken op de Vrijdag Hapdag), doen concrete werkervaring op (door mee te werken in klussen) en krijgen de mogelijkheid ‘eigen initiatief’ te ontwikkelen (lees: is het een goed idee, dan is OvJ het platform met een netwerk dat je hierbij helpt!). Projecten die wij uitvoeren zijn onder andere:
– Kinderbouwdorp Rhenen
– OVJ Sport
– Kerstdiner en oliebollenactie
– Vrijdag Hapdag

Individuele jongerenbegeleiding 
Wij bieden tevens de mogelijkheid tot individuele begeleiding. Vaak is er een aanleiding vanuit onderwijs (jongere dreigt uit te vallen of verzuimd, is minder weerbaar en komt in de knel) of gemeente (voorkomen dat jongere in jeugdhulp terechtkomt, passende begeleiding als aanvulling op jeugd- en of gezinshulp) of een duidelijke wens van ouders.

De individuele begeleiding betreft altijd een intake, diverse actieve sessies zoals Rots- en Water training of boxtraining, coachingsgesprekken (rond school en werk) en gesprekken met ouders en hulpverleners.